VBR-PG-38 steekwerende handschoenen

De VBR-PG-38 steekwerende , prikwerende of naaldwerende handschoenen van VBR-Belgium zijn ook snijwerend vanwege de speciale beschermende laag aramide weefsel die aangebracht is op de handpalm, onderaan de vingers en de duim en de vingertoppen. De VBR-PG-38 is een steekwerende handschoen voor algemeen gebruik en wordt ook veel door politieagenten , ambulances of brandweer gebruikt vooral dan in het kader van verkeersongevallen en het opruimen van het wegdek of het toedienen van de eerste hulp aan verkeersslachtoffers.

De VBR-PG-38 zijn Puncture resistant of steekwerend tegen scherpe voorwerpen of naalden. De rug is gebreid en heeft een goede ventilatie. De handpalm is gemaakt uit zacht leer die een goede grip garandeert.

De naaldwerende en snijwerende aramide laag zit langs de binnenkant op de handpalm, de vingers en de vingertoppen.

De steekwerende handpalm, vingers en vingertop bescherming is ook naaldwerend en bestand tegen 0,6 lbf tegen 28g naald van injectiespuiten of tegen prikken van doornen, cactussen en metaal of glassplinters. Bescherm uzelf tegen de bedreiging van bloed overgedragen ziektes die u kunnen besmetten door kwetsuren veroorzaakt door achtergelaten injectienaalden van drugsverslaafden .

Deze VBR-PG-38 handschoenen worden vooral gewaardeerd voor hun hoge naald- of prikweerstand zoals bij het ruimen van glas waar zeer scherpe en fijne glassplinters aanwezig kunnen zijn die door de meeste andere naaldwerende handschoenen kunnen gaan.