Steekwerende vest Pollux KR1-SP1

Steekwerende vest Pollux KR1-SP1

Om te kopen in vbr belgium winkel / webshop selecteer uw maat

Voor de aankoop van een steekwerende vest is er geen vergunning nodige en dient er geen eindgebruikersverklaring opgesteld te worden!

Professionele steekwerende vest KR1-SP1 biedt bescherming tegen messen, priemen en dikke naalden. Soepele vest samengesteld uit steekwerende laminaat lagen, buigzaam en past de vorm van het lichaam aan. Geschikt voor dames en heren.

Steekvrij vest model Pollux van Sioen kopen / te koop

De steekwerende vest Pollux KR1-SP1 is een zeer doeltreffende oplossing voor dagelijks gebruik. De steekwerende vest Pollux biedt een optimaal comfort, gemak en flexibiliteit. Het is speciaal ontwikkeld voor discrete missies en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De Pollux vest biedt bescherming aan de voor- en achterzijde en zijkanten. De schouders en riem zijn gemaakt van elastomeer materiaal zorgen voor een gevoel van comfort en een ongelooflijke ongeëvenaarde bewegingsvrijheid. Het model is ook voorzien van een Thermoliner gebaseerd OUTLAST. Een systeem van warmte en zweet beheer op basis van een Outlast voering. Deze stof heeft een temperatuur regelende functie die warmte absorbeert boven de 37 ° C om de lichaamstemperatuur een effect van extra koeling te geven, naast de uitstekende vochtabsorptie eigenschappen is de Pollux vest goed ademend.

 

Onderarmse messteek tot 24 Joules op steekwerende vest Pollux

Deze professionele steekwerende vest is officieel KR1-SP1 gecertificeerd volgens de Engelse HOSDB norm van 2007 voor een steekweerstand tegen messen met een kracht van 24 Joule. Een messteek van 24 Joule verwijst naar het onderarms steken met een mes. Bij het steken met een mes makende een steekbeweging van onder naar boven kan men normaal maximum 24 joule uitoefenen. Dit zijn de meest voorkomende messteken bij steekpartijen.

Bovenarmse messteek tot 36 Joules op steekwerende vest Pollux

Deze professionele steekwerende vest is ook officieel KR1-SP1 gecertificeerd volgens de Engelse HOSDB norm van 2007 voor een steekweerstand tegen messen met een kracht van 36 Joule. Een messteek van 36 Joule verwijst naar het bovenarms steken met een mes. Bij het steken met een mes makende een steekbeweging van boven naar beneden kan men normaal maximum 36 joule uitoefenen. Dit is de typische hakbeweging waarbij het mes van boven het hoofd in het slachtoffer gehakt wordt.

Messteek op de zijkant van een steekwerende vest Pollux

Deze soepele professionele steekwerende vest Pollux heeft dezelfde steekweerstand over de volledige oppervlakte van de vest. Dus ook aan de zijkanten biedt dit KR1-SP1 steekwerend vest een  steekweerstand van 24-36 Joule tegen messen en priemen.

 

KR1-SP1 HOSDB 2007 beschermingswaarde

Steekwerend - steekvrij pakket KR1-SP1 HOSDB 2007
Bij de steekwerende vest KR1-SP1 staat de;
 
KR1 voor een weerstand tegen aanvallen met messen. De steek weerstand KR1 is gebasserd op de Engelse HOSDB normen, waarin een speciaal ontworpen mespunt wordt gebruikt om de breed spectrum van mesaanvallen op de politie na te bootsen. Deze anti mes beschermings vest heeft een bescherming die gebaseerd op een mesaanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van het mes niet dieper dan 7 mm mag dringen door de vest en met een energie van 36 joule mag de punt niet dieper dan 20 mm doordringen. Dit is een realistische bescherming tegen aanvallen met zakmessen en dolken. 
 SP1 is een weerstand tegen aanvallen van priemen (spikes). Priemen zijn compleet anders dan messen, omdat ze een heel klein contact oppervlak hebben en zeer moeilijk te stoppen zijn. Onder aanvallen met priemen verstaat men; scherp geslepen schroevendraaiers, geslepen nagels, breiaalden, enz. .. De spike weerstand SP1 is ook gebaseerd op het Engels HOSDB normen waarin een specail spike (priem) punt wordt gebruikt om het brede spectrum van spike aanval op politieagenten in de Britse gevangenissen te repliceren. Deze bescherming is bassed op een spike aanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van de spike niet meer dan 7 mm mag dringen door vest en met een energie van 36 joule, mag de punt niet dieper dan 20 mm doordringen.