Steekwerende plaatjes vest VBR-Belgium

Steekwerende plaatjes vest van VBR-Belgium

Prijs = 299.95

Goedkope steekwerende vest samengesteld uit kleine Inox plaatjes die overlappend op elkaar liggen. Dit type steekwerend vest met een hoge steekweerstand voor een lage prijs wordt steeds populairder. Buigzaam en comfortabele vest die de vorm van de borst goed volgt, ook bij vrouwen.

Steekerende plaatjes vest, metal inserts plates, VBR-Belgium

De steekwerende plaatjes vest of metal inserts vest van VBR-Belgium is gemaakt uit verschillende kleine Inox platen die dakpansgewijs over elkaar liggen. Elke Inox plaat heeft een hoge steekweerstand tegen messen en priemen vergelijkbaar met een steekwerend niveau KR1. De steekwerende plaatjes zitten in een kunststofhoes waardoor het geheel buigbaar is en waardoor de  plaatjesvest de vorm van het lichaam volgt. Het geheel is een eenvoudig concept waardoor de prijs aanzienlijk lager is dan deze van een soepele steekwerende vest KR1.

Inox plaatjes met een grote steekweerstand

De VBR-Belgium plaatjesvest is samengesteld uit verschillende Inox plaatjes die elkaar overlappen. Bij een frontale steek met een mes of priem treft deze een van de Inox plaatjes die elk op zichzelf een grote steekweerstand hebben. Op die manier kan men krachtige messteken met een dolk, bojonet of jachtmes opvangen, wat niet mogelijk is met een dunne kuststofplaat van goedkopere steekwerende vesten.

Hoge steekweerstand op de steekwerende plaatjes van de plaatjesvest

De metaalplaatjes zittten verdeel over de oppervlakte van het panneel en op elke plaats van het paneel hebben de metaalplaatjes dezelfde steekweerstand. Hierdoor wordt er een aanzienlijk grotere oppervlakte beschermt tegen een krachtige aanval met een dolk of jachtmes. Dus ook boven het hart zitten er metalen plaatjes als bescherming van de longen.

Mesaanval op steekwerende plaatjesvest ter hoogte van de zijkant van de borst.

De steekwerende plaatjesvest wordt vooral gewardeerd door de dames omdat de vest relatief soepel is en comfortabeler om dragen ter hoogte van de borsten dan een harde steekwerende vaste plaat. Ook de buitenste metaalplaatjes plooien zich naar de zijkant van de borst. Hierdoor is er ook een grote steekwerende bescherming aan de zijkanten van de borst wat bij de meeste steekwerende vesten ontbreekt.

Steekwerende plaatjesvest uitermate geschikt voor dames

De steekwerende metaalplaatjes zitten ook aan de zijkanten van de steekwerende pannelen. Dit beteken dat ook de zijkant van de steekwerende plaatjesvest dezelfde steekweerstand heeft als in de midden van de steekwerende plaatjesvest. De zijkant van de buikholte is dus eveneens beschermt tegen een krachtige messteek met een zware dolk. Dit is een niet te onderschatten voordeel ten opzichte van zeer goedkope steekwerende vesten.

De steekwerende plaatjesvest van VBR-Belgium

De steekwerende plaatjesvest is ook voorzien van twee zakken vooraan en achteraan, om extra twee harde steekwerende platen in te stoppen. Hierdoor kan men de centrale steekweerstand van de vest nog opdrijven.