Steek en kogelwerende vesten HG1A – KR1

Het beschermingsniveau HG1A-KR1 is het beschermingsniveau die geselecteerd werd voor de discrete vesten van de Federale Politie en wordt ook veel gebruikt voor bewakingsagenten.

Het HG1A kogelvrij niveau gaande van de kalibers 9x19mm tot .357 Magnum omvat de meest courante kalibers die in het misdaadmilieu gebruikt worden en de steekwerende KR1 is voldoende tegen de meeste zakmessen, keukenmessen of andere veel voorkomende steekwapens.

De kogelwerende vest Pollux biedt een optimaal comfort, gemak en flexibiliteit. Het is speciaal ontwikkeld voor discrete missies en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De Pollux vest biedt bescherming aan de voor- en achterzijde en zijkanten. De schouders en riem zijn gemaakt van elastomeer materiaal zorgen voor een gevoel van comfort en een ongelooflijke ongeëvenaarde bewegingsvrijheid. Het model is ook voorzien van een Thermoliner gebaseerd OUTLAST. Een systeem van warmte en zweet beheer op basis van een Outlast voering. Deze stof heeft een temperatuur regelende functie die warmte absorbeert boven de 37 ° C om de lichaamstemperatuur een effect van extra koeling te geven, naast de uitstekende vochtabsorptie eigenschappen.