Snijwerende UBAC zwart gevechts hemd

Prijs = 299.95 Euro

Om te bestellen selecteer uw maat

VBR-Belgium zwart gevechts hemd om onder een kogelwerende of steekwerende vest te dragen waarbij de mouwen, schouders en kraag voorzien zijn van een snijwerende voering uit Spectra-Coolmax. De zwarte UBAC is bedoeld voor politieagenten en bewakingsagenten en beschermt de armen, de schouders en de hals tegen een aanval met een mes.

De snijwerende Spectra-Coolmax voering niveau 5 is in de mouwen, schouders en kraag heeft een verfrissend effect en is ademend. Deze snijwerende bescherming beschermt tegen snijdende aanvallen met messen of cuttermessen en biedt ook een beperkte steekweerstand tegen aanvallen met glasscherven. De Coolmax op de romp is vochtregulerend en voert de transpiratie af onder de kogelwerende vest.

Het grote voordeel van de VBR-Belgium zwart snijwerend gevechts hemd zijn natuurlijk de snijwerende mouwen. Dit zwart combat hemd is voorzien langs de buitenkant met zwart ripstop materiaal en daaronder een snijwerende voering van Spectra-Coolmax en een zachte Coolmax mesh. Deze snijwerende mouwen beschermen de armen tegen en snijdende aanval met een mes of glasscherf. De snijwerende mouwen bieden een aanzienlijk grotere overlevingskans bij een mesaanval. In dit geval worden de pezen en de spieren van de schietarm niet doorgesneden waardoor de agent zich kan blijven verdedigen ook bij een uithaal met een mes naar de armen of schouders.

De VBR-Belgium zwarte snijwerende UBAC is voorzien van een rits op de borst die het makkelijk maakt om het gevechts hemd aan te trekken. Door de opening met de rits is het ook mogelijk om gemakkelijk een snijwerende of steekwerende kraag of muts aan te doen en deze onder de snijwerend UBAC te stoppen.

De snijwerende kraag van de VBR-Belgium zwarte UBAC kan dichtgemaakt worden met een velcro sluiting. Hierdoor kan men een snijwerende col , sjaal, of muts op zijn plaats houden en zo het hoofd en de hals beschermen tegen een mesaanval.

De snijwerende kraag van de VBR-Belgium zwarte UBAC hemd, bestaande uit een laag snijwerende Spectra-Coolmax met langs beide zijden een laag zwarte ripstop vormt reeds een goede bescherming van de hals. Als men ook nog de onderkin wenst te beschermen tegen een mesaanval dan moet men een snijwerende col of muts dragen. De snijwerende kraag van de UBAC in combinatie met een snijwerende col vormt een vrij goede snijweerstand tegen een aanval met een cuttermes, vleesmes of keukenmes.

De snijwerende kraag van de VBR-Belgium zwarte UBAC met daaronder een snijwerende col vormt al een vrij grote weerstand waardoor de meeste messen niet zomaar doorheen kunnen steken. De typische aanval met een mes waarbij men probeert een messteek toe te brengen tussen de hals en de schouder bescherming van de kogelwerende vest heeft heel wat minder slaagkans dan bij een onbeschermd uniform.