Snijwerende UBAC combat shirt Woodland camo Spectra-Coolmax

Technische info over de VBR-Belgium snijwerende ABL Woodland Camo combat shirt, UBAC Spectra-Coolmax, UBACS voor Paracommando’s, Special Forces, Ardense Jagers en Belgische militairen

Prijs = 299.95 Euro

Om te bestellen selecteer uw maat

Typische kenmerken VBR-Belgium Spectra Coolmax  Combat shirt:

* ABL Belgische Woodland Camouflage

* Snijwerende Spectra aan de mouwen, schouders en kraag  

* Rits aan de hals en kraag met klittenbandsluiting

* Coolmax over de volledige oppervlakte 

* 2 Armzakken met ritssluiting  

* 2 Velcro voor patch op armzakken

* 1 penhouder

* Versterkte elleboogvlakken

* Klittenbandsluiting op de polsen

* ABL Belgische Woodland Camouflage

VBR-Belgium ABL Woodland Camo gevechts hemd, UBAC of combat shirt Spectra-Coolmax werd ontwikkeld om onder een militiare of tactische kogelwerende vest te dragen waarbij de mouwen, schouders en kraag voorzien zijn van een snijwerende voering uit Spectra-Coolmax. De ABL Belgische Woodland camouflage ripstop op de armen, schouders en kraag is natuurlijk om dit goed samen te laten passen met dezelfde Woodland Camouflage van het Belgische Leger. Hiermee kunnen Paracommando’s, Special Forces, Ardense Jagers en ander militairen die de veiligheid op straat in onze steden garanderen of op buitenlandse missies zich nog beter beschermen tegen een aanval met een mes van een terrorist.  

* Snijwerende Spectra aan de mouwen, schouders en kraag  

De snijwerende Spectra-Coolmax voering niveau 5 is in de mouwen, schouders en kraag heeft een verfrissend effect en is ademend. Deze snijwerende bescherming beschermt tegen snijdende aanvallen met messen of cuttermessen en biedt ook een beperkte steekweerstand tegen aanvallen met glasscherven. De Coolmax op de romp is vochtregulerend en voert de transpiratie af onder de kogelwerende vest. 

 

 

De snijwerende Spectra-Coolmax mix laag zit veilig tussen de zachte Coolmax mesh en de Woodland camo Ripstop bevestigd met een 3-lock steek die zorgt voor een stevige bevestiging.

De snijwerende Spectra-Coolmax voering niveau 5 is in de mouwen, schouders en kraag heeft een verfrissend effect en is ademend. Deze snijwerende bescherming beschermt tegen snijdende aanvallen met messen of cuttermessen en biedt ook een beperkte steekweerstand tegen aanvallen met glasscherven. De Coolmax op de romp is vochtregulerend en voert de transpiratie af onder de kogelwerende vest. 

Terroristen hebben de laatste jaren pijnlijk duidelijk gemaakt dat messen bij de standaard bewapening van terroristen behoren. Ook tal van Oost-Europese immigranten hebben een doorgedreven militaire training in het mesvechten achter de rug.  Hoewel de moderne militaire goed beschermd is door zijn tactische kogelwerende vest, toch staan belangrijke vitale lichaamsdelen bloot aan snijwonden of messteken die bij een mesaanval geraakt kunnen worden met fatale gevolgen voor de militair. Zo ook zijn de armen en met name de schietarm van vitaal belang om snel en efficiënt een verdedigingswapen mee te kunnen bedienen. Wanneer pezen doorgesneden worden of als de armslagader geraakt wordt kan dit de verdere verdediging van de militair in het gedrang brengen met als gevolg een escalatie van verwondingen aangericht door de aanvaller die dan uiteindelijk de dood tot gevolg kan hebben.  

* Rits aan de hals en kraag met klittenbandsluiting

De rits aan de hals en kraag met klittenbandsluiting zorgen ervoor dat de VBR-Belgium combat shirt gemakkelijk kan aangetrokken worden, want de snijwerende Spectra-Coolmax is ingewerkt onder de Ripstop camo waaronder op de schouders, vooraan de borst en in de kraag. Deze stevige snijwerende Spectra van Honeywell aramide vezels zijn niet rekbaar en bieden een goede snijwerende bescherming en eveneens een beperkte steekwerende bescherming. De rits en de Velcro sluiting aan de kraag maken het mogelijk extra snij of steekwerende bescherming voor de hals onder de combat shirt te dragen.

Het vrij populaire Buff multifunctioneel hoofddeksel in Belgische Woodland camo is een zeer praktische aangezicht camouflage die de identiteit van de militair beschermt en gemakkelijk door middel van de rits aan de hals en kraag met klittenbandsluiting onder de VBR-Belgium combat shirt kan gedragen worden en stevig op zijn plaats kan gehouden worden door de Velcro sluiting. 

(Deze Buff is niet snijwerend of brandwerend)

Als gevolg van de talrijke mesaanvallen op militairen, waarbij ook soldaten verwond werden in het aangezicht, of zelfs dodelijk neergestoken werden met een mes tussen de hals en de kogelwerende vest, is het natuurlijk veiliger on te kiezen voor een snijwerende en brandwerende nek en aangezichtsbescherming. De Neck-Face-Pro van VBR-Belgium is een Kevlar gebaseerde nek en aangezichtsbescherming met schouderflappen die relatief dun is om door te kunnen ademen, maar die dik genoeg is om een goede snijwerende bescherming te bieden.    

De snijwerende laag Spectra-Coolmax voering in de schouders en de kraag van de VBR-Belgium combat shirt kunnen goed dichtgemaakt worden door de Velcro sluitflap van de kraag om een snijwerende en steekwerende nekbescherming op zijn plaats te houden. Door de combinatie te maken van meerdere snij- en steekwerende kledingstukken zoals snijwerende col en snijwerende Combat shirt vergroot men de steekweerstand ter hoogte van de hals en schouders. Bij verschillende steekpartijen op militairen is het duidelijk gebleken dat de onbeschermde ruimte tussen hals en kogelwerende vest geviseerd wordt door terroristen die er op getraind zijn een militair met een kogelwerende vest neer te steken op die plaats. De VBR-Belgium snijwerende combat shirt in combinatie met een snijwerende col kan deze zwakke plaats in de bewapening beter beschermen dan een niet snijwerende combat shirt.

* Coolmax over de volledige oppervlakte 

De zachte frisse Coolmax mesh is langs binnen over de volledige oppervlakte van de combat shirt en belet wrijvingswonden bij het dragen van de UBAC op de blote huid. Dit is ideaal onder een kogelwerende vest of zware rugzak.

De Coolmax is ook onder de oksels aanwezig met het doel hitte sneller af te voeren en vocht snel te laten verdampen. Dit is van groot belang tijdens het dragen van een kogelwerende vest of plate carrier.  

* 2 Armzakken met ritssluiting

De VBR-Belgium Combat shirt zijn voorzien van twee armzakken met ritssluiting, een zak op elke arm. De reden hiervoor is om een groot aantal ongemakken te vermeiden die zich voortdoen met Combat shirts van andere merken waarbij de knoopsluiting of Velcro sluiting zelfs de openbare veiligheid in het gedrang kunnen brengen.

De penhouder is bevestigd onder de Velcro van de rechtse armzak. Voor officieren en andere militairen is het altijd handig om een ruime penhouder te hebben waar men enkele pennen in kan stoppen voor het administratieve werk.

Bij combat shirts van andere merken waarbij de armzakken zich sluiten met een knoop of Velcro sluiting kunnen kolven van sommige wapens ongewild vesthaken in de armzak van de combat shirt. Dit niet alleen tot grote frustratie van de drager, maar belangrijker is dat bij het snel schouderen van een wapen ongewild een schot kan afgaan met als gevolg een ernstig gevaar voor eventuele omstaanders, andere militairen en de algemene veiligheid.  

Op verzoek van bewakingsagenten die nu en dan eens in de clinch gaan met agressieve aanvallers werden alle armzakken voorzien met een ristsluiting. Dit heeft het voordeel dat de inhoud van de armzak niet op de grond valt bij een worstelpartij. Niets is vervelender dan kleine belangrijke items zoals sleutels, toegangscode of andere belangrijke zaken te verliezen bij een handgemeen. Dit is ook van belang bij militaire politie of wegcontroles bij militaire operaties. 

* Versterkte elleboogvlakken

Beide elleboogvlakken zijn extra versterkt doormiddel van een zak met Velcro sluiting waar er extra beschermende elleboogstukken in kunnen geplaatst worden. Dit is een goede en aangename bescherming van de ellebogen bij het sluipen of bij het schieten vanuit een liggende positie.

* Klittenbandsluiting op de polsen

Er is een klittenbandsluiting op de polsen van beide armen voorzien waardoor deze wat afgedicht kunnen worden.