Neck-Face- Pro snijwerende en brandwerende col VBR-Belgium

Neck-Face-Pro ( Neck and Face Protection) van VBR-Belgium 

De Neck-Face-Pro snijwerende en brandwerende col van VBR-Belgium is een budgetvriendelijke nek en gelaatsbescherming bescherming die ontwikkeld werd voor politieagenten, security- of bewakingsagenten. Dit nieuw ontwerp voldoet aan de hedendaagse eisen voor het praktisch gebruikt bij politieagenten en security personeel.

Om te bestellen selecteer uw maat

 

 

Neckface-Pro van VBR-Belgium

De Nexkface-Pro col is ontwikkeld door het team van VBR-Belgium die een ruime ervaring heeft in het maken van gelijkaardige snijwerende collen. Dit type col de Neckface-Pro is het gevolg van de Eisen die gesteld werden door de Belgische Federale Politie en de algemene technische eisen van de internationale markt van security kleding. De Neckface-Pro is zwart tot donker grijs van kleur en is een tubilair model met schouderflappen die gemakkelijk kan gedragen worden onder de bestaande politie uitrusting of het security uniform.

Uniseks model  

De Neckface-Pro snijwerende en brandwerende col van VBR-Belgium is zowel geschikt voor dames als voor heren. De Neckface-Pro is rekbaar en kan gemakkelijk over het hoofd getrokken worden. De vorm past zich aan rond het hoofd en de nek. De flappen zijn van hetzelfde snijwerend en brandwerend materiaal gemaakt. De Neckface-Pro is een handgemaakt model.

Confortabel en makkelijk in gebruik

De snijwerende en brandwerende Neckface-Pro col is makkelijk in gebruik om aan en uit te trekken. De schouderflappen kunnen onder een snijwerend hemd, uniform of UBAC gedragen worden. Hierdoor wordt de Neckface-Pro col op zijn plaats gehouden en zit hij vrij vast onder het hemd of trui.  

Gezichtsbescherming dun genoeg om door te ademen

Om te voldoen aan de eisen van deze tijd waar agenten en militairen een gezichtsbedekking wensen te dragen om in de strijd tegen het terrorisme, niet herkend te kunnen worden, is de Neckface-Pro net dun genoeg om gemakkelijk door te kunnen ademen en voldoende dik en sterk genoeg om de nodige snijwerende bescherming te kunnen bieden. De Neckface-Pro kan zonder problemen tot onder de ogen en boven de neus en mond gedragen worden.

Bedenk dat bij de meest recente mesaanvallen op politieagenten ernstige snijwonden in het gelaat werden aangebracht. Een snijwerende bescherming voor het gelaat is een absolute noodzaak.

Halsbescherming

De Neckface-Pro snijwerende en brandwerende col van VBR-Belgium kan ook opgerold en kort gedragen worden. Hierdoor wordt de snijwerende bescherming dubbel en kan men ook spreken van een steekwerende bescherming tegen een mesaanval. De Neckface-Pro col kan op die manier ook doorgedragen worden als een traditionele wintercol die ook warmte biedt in de koude werkomstandigheden.  

De Neckface-Pro bevat geen glasvezel

Het snijwerende en brandwerende weefsel die voor de Neckface-Pro gebruikt wordt bevat geen glasvezel. Hierdoor kan de Neckface-Pro ook onder een helm gedragen worden zonder dat de harde sluitingen de glasvezel zouden kunnen beschadigen.

Ook het gebruikt van schouderwapens waar harde metalen wanden de glasvezel zou kunnen losmaken, is uitgesloten bij de Neckface-Pro col, gezien er geen glasvezel aanwezig is. Immers losgekomen glasvezeldeeltjes zouden in de ogen van de agent of ingeademd kunnen worden waar ze moeilijk te genezen ontstekingen of blindheid zouden kunnen veroorzaken. Iets wat met andere snijwerende de weefsels op internationaal vlak veelvuldig is voorgekomen.