HG1A – KR1-steek-en-kogelwerende-vest-pollux-zwart

De HG1A-KR1 Pollux steek- en kogelwerend vest in zwart kleur is bedoeld om onder de kledij te dragen. Deze beschermingswaarde HG1A-KR1 volgens de Engelse norm HOSDB 2007 wordt veel gebruikt door overheidsdiensten om onder hun uniform te dragen zoals politie in burger, motorrijders maar ook veel door portiers en bewakingsagenten. Hou er rekening mee dat vanaf het jaar 2022 de HG1A-KR1 vervangen wordt door een nieuwe beschermingswaarde H01-KR1 bij Sioen Ballistics, dit volgens de nieuwe waarde van de Belgische Politie.

De steek- en kogelwerende vest Pollux HG1A-KR1 is een zeer doeltreffende oplossing voor dagelijks gebruik. De kogelwerende vest Pollux biedt een optimaal comfort, gemak en flexibiliteit. Het is speciaal ontwikkeld voor discrete missies en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De Pollux vest biedt bescherming aan de voor- en achterzijde en zijkanten. De schouders en riem zijn gemaakt van elastomeer materiaal zorgen voor een gevoel van comfort en een ongelooflijke ongeëvenaarde bewegingsvrijheid. Het model is ook voorzien van een Thermoliner gebaseerd OUTLAST. Een systeem van warmte en zweet beheer op basis van een Outlast voering. Deze stof heeft een temperatuur regelende functie die warmte absorbeert boven de 37 ° C om de lichaamstemperatuur een effect van extra koeling te geven, naast de uitstekende vochtabsorptie eigenschappen is de Pollux vest goed ademend.

De beschermingswaarde HG1A-KR1 werd geselecteerd door de Belgische Federale politie en wordt ook veel gebruikt bij portiers. De combinatie kogelwerend tegen pistolen en revolvers met een relatief hoge steekweerstand tegen messen, dit in een soepel pakket en een zeer comfortabele Pollux  hoes maken van deze discrete steek- en kogelwerende vest een uitstekende bescherming om onder de kledij te dragen.

De beschermingswaarde van de steek- en kogelwerende pakketten is HG1A-KR1 en is volgens de Engelse HOSDB normen, waarbij de HG1A staat voor een ballistische bescherming tegen handvuurwapens in de kalibers 9×19 mm en .357 Magnum met normale munitie. Dit is een realistische beschermingswaarde tegen de meest voorkomende pistolen en revolvers bij misdadigers. De waarde KR1 is een snij- en steekwerende waarde en een bescherming tegen normale aanvallen met messen. Gezien het stijgend aantal aanvallen met messen is dit tevens een realistische beschermingswaarde. De waarde QD-PEP is een extra bescherming tegen de speciale stopkogels die gebruikt worden door veel politie diensten in Europa. De QD-PEP munitie is harder dan normale munitie en heeft tevens een groter boorvermogen dan normale munitie. Deze toevoeging is speciaal ingevoerd omdat zelfs sommige zwaardere soorten kogelwerende vesten de QD-PEP munitie niet kunnen stoppen.
 
 
De steken weerstand KR1 is gebaseerd op de Engels HOSDB normen waarin een speciaal ontworpen mespunt wordt gebruikt om het breed spectrum van mes aanvallen op politieagenten te repliceren. Deze bescherming is gebaseerd op een mes aanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van het mes niet meer dan 7 mm mag dringen door de vest en met een energie van 36 joule kan het punt niet dieper dan 20 mm dringen. Dit is een realistische bescherming tegen aanvallen met zakmessen, keukenmessen en dolken.

De Pollux hoes is een zeer comfortabele draaghoes. De elastische schouderbanden zorgen ervoor dat de vest goed meegeeft met de bewegingen die het lichaam maakt. Dit is vooral interessant voor personen die veel in een voertuig zitten of een voertuig moeten besturen. De Pollux hoes is wasbaar in de machine tot 30°C. De Pollux hoes is afzonderlijk verkrijgbaar voor het geval men een reserve hoes wenst. Veelal worden er twee hoezen afwisselend gedragen wanneer de een gewassen wordt, dan kan me de andere dragen. Zwart is gemakkelijk te onderhouden en maakt niet zo snel vuil!

Nieuwe HO1-KR1 kogel- en steekwerende vesten

Het verschil tussen een oude HG1A en een HO1 is dat volgens de nieuwe eisen de kogelwerende vest moet bestand zijn tegen het Russische kaliber 7.65x25mm Tokarev. Dus eigenlijk is dit een oude HG1A met een hogere kogelwerende bescherming specifiek tegen het 7.65x25mm Tokarev pistool.

Cyclone kogelvrij vest H01 – KR1 politie fietspolitie of motorpolitie

Cyclone kogelvrij vest CAST 2017 H01 – KR1 politie norm kopen voor fietspolitie, motorpolitie, wegpolitie of politie te paard ook gewone motorrijder of bij paardrijden. Discrete kogelwerende en steekwerende vest om onder het uniform of onder het motorpak te dragen.

Kogelwerend vest politie België Molle H01-KR1 Sioen blauw

Kogelwerend vest politie België Molle H01 – KR1 Sioen donker blauw kopen. Nieuwe kogel- en steekwerende vest CAST 2017 met Molle webbing. Gemakkelijk om accessoires op te bevestigen. Gemaakt volgens de norm van de Federale Politie tegen 7.62x25mm Tokarev.

Heracles Molle kogelvrij vest H01-KR1 zwart

Heracles Molle kogelvrij vest H01-KR1 zwart steekwerend en kogelwerend vest Sioen Ballistics kopen. Beter tegen messen en 7.62x25mm Tokarev nieuwe Politie norm CAST 2017. Ballistische vest met rits in het midden voor bewakingsagenten en security personeel. Molle webbing om accessoires aan te bevestigen.