HG1A – KR1-steek-en-kogelwerende-vest-pollux-wit

De HG1A-KR1 steek- en kogelwerende vest Pollux Wit. Een witte kogelwerende vest die vaak boven een witte T-shirt en onder een wit hemd gedragen. Door deze kleurcombinatie is de kogelwerende vest vrijwel onzichtbaar door een wit hemd. Dit wordt vaak gedragen als met een wit hemd en kostuum moet dragen.

De steek- en kogelwerende vest Pollux HG1A-KR1 is een zeer doeltreffende oplossing voor dagelijks gebruik. De kogelwerende vest Pollux biedt een optimaal comfort, gemak en flexibiliteit. Het is speciaal ontwikkeld voor discrete missies en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De Pollux vest biedt bescherming aan de voor- en achterzijde en zijkanten. De schouders en riem zijn gemaakt van elastomeer materiaal zorgen voor een gevoel van comfort en een ongelooflijke ongeëvenaarde bewegingsvrijheid. Het model is ook voorzien van een Thermoliner gebaseerd OUTLAST. Een systeem van warmte en zweet beheer op basis van een Outlast voering. Deze stof heeft een temperatuur regelende functie die warmte absorbeert boven de 37 ° C om de lichaamstemperatuur een effect van extra koeling te geven, naast de uitstekende vochtabsorptie eigenschappen is de Pollux vest goed ademend.

De beschermingswaarde HG1A-KR1 werd geselecteerd door de Belgische Federale politie en wordt ook veel gebruikt bij portiers. De combinatie kogelwerend tegen pistolen en revolvers met een relatief hoge steekweerstand tegen messen, dit in een soepel pakket en een zeer comfortabele Pollux  hoes maken van deze discrete steek- en kogelwerende vest een uitstekende bescherming om onder de kledij te dragen.

De beschermingswaarde van de steek- en kogelwerende pakketten is HG1A-KR1 en is volgens de Engelse HOSDB normen, waarbij de HG1A staat voor een ballistische bescherming tegen handvuurwapens in de kalibers 9×19 mm en .357 Magnum met normale munitie. Dit is een realistische beschermingswaarde tegen de meest voorkomende pistolen en revolvers bij misdadigers. De waarde KR1 is een snij- en steekwerende waarde en een bescherming tegen normale aanvallen met messen. Gezien het stijgend aantal aanvallen met messen is dit tevens een realistische beschermingswaarde. De waarde QD-PEP is een extra bescherming tegen de speciale stopkogels die gebruikt worden door veel politie diensten in Europa. De QD-PEP munitie is harder dan normale munitie en heeft tevens een groter boorvermogen dan normale munitie. Deze toevoeging is speciaal ingevoerd omdat zelfs sommige zwaardere soorten kogelwerende vesten de QD-PEP munitie niet kunnen stoppen.
 . 
De steken weerstand KR1 is gebaseerd op de Engels HOSDB normen waarin een speciaal ontworpen mespunt wordt gebruikt om het breed spectrum van mes aanvallen op politieagenten te repliceren. Deze bescherming is gebaseerd op een mes aanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van het mes niet meer dan 7 mm mag dringen door de vest en met een energie van 36 joule kan het punt niet dieper dan 20 mm dringen. Dit is een realistische bescherming tegen aanvallen met zakmessen, keukenmessen en dolken.

De Pollux hoes is een zeer comfortabele draaghoes. De elastische schouderbanden zorgen ervoor dat de vest goed meegeeft met de bewegingen die het lichaam maakt. Dit is vooral interessant voor personen die veel in een voertuig zitten of een voertuig moeten besturen. De Pollux hoes is wasbaar in de machine tot 30°C. De Pollux hoes is afzonderlijk verkrijgbaar voor het geval men een reserve hoes wenst. Veelal worden er twee hoezen afwisselend gedragen wanneer de een gewassen wordt, dan kan me de andere dragen.

Wit maakt gemakkelijk vuil, de zweetplekken worden geel en geven geen goede professionele indruk wanneer je uw hemd uittrekt. Zorg dat je altijd een witte Pollux hoes in reserve hebt!