HG1A – KR1 steek- en kogelwerende boven vest Heracles

HG1A-KR steek- en kogelwerende vest Heracles met security uitrusting

De HG1A-KR1 Heracles steek- en kogelwerend vest van Sioen in de zwart kleur is bedoeld om boven de kledij te dragen. Deze beschermingswaarde HG1A-KR1 volgens de Engelse norm HOSDB 2007 wordt veel gebruikt door portiers en bewakingsagenten en maakt over het algemeen deel uit van hun uniform.

 

HG1A - KR1 steekwerend vest Heracles

Om te kopen in vbr belgium winkel / webshop selecteer uw maat met prijs

De steek- en kogelwerende vest Heracles HG1A-KR1 kan gebruikt worden door bewakingsdiensten en veiligheidsdiensten als algemene overt kogelwerende vest die boven de kledij gedragen wordt. Deze Heracles steek- en kogelwerende vest beschikt over de twee standaard beschermende pakketten HG1A-KR1 die in de Heracles carrier geplaatst worden. Voorzijde en achterzijde.

. Verder biedt dit product;

  • Een voering in 3D (driedimentionaal) weefsel wat voor ventilatie zorgt.
  • Een onderrugkussentje
  • Een elastiek in het linkervoorpand om het rechtervoorpand in the plaatsen bij het sluiten.
  • Een evacuatiehandel
  • Lussen om de radio/micro draad te leiden onder het linker voorpand.
  • Gemakkelijk aanpassen van de schouders
  • Een extra gordel op het vest zodat de uitrusting kan worden opgesplitst tussen de dienstgordel en de gordel op de vest.
  • 2 grote Napoleonzakken op de linker- en rechterkant van de vest.

 

Extra riem op de HG1A-KR1 Heracles steek- en kogelvrij vest ontlast de wapengordel

Als zeer gewardeerd voordeel van de Heracles steek- en kogelwerende vest HG1A-KR1 is de extra gordel die verwerkt zit de vest. Hierdoor kan de uitrusting uitgebreid worden met extra items en opgesplits worden tussen dienstgordel en gordel op de vest. Het principe om zoveel mogelijk uitrusting op de steek- en kogelwerende vest te plaatsen begint bij vele diensten gewardeerd te worden om de lager rugklachten veroorzaakt door een tezware wapengordel weg te werken.    

HG1A-KR1 tegen messteken en kogels kal. 9x19mm en .357 Magnum

De beschermingswaarde HG1A-KR1 werd geselecteerd door de Belgische Federale politie en wordt ook veel gebruikt bij portiers. De combinatie kogelwerend tegen pistolen en revolvers met een relatief hoge steekweerstand tegen messen, dit in een soepel pakket en een zeer comfortabele Heracles  hoes maken van deze discrete steek- en kogelwerende vest een uitstekende bescherming om comfortabel te dragen.

Steek- en kogelwerende pakketten HG1A-KR1
De beschermingswaarde van de steek- en kogelwerende pakketten is HG1A-KR1 en is volgens de Engelse HOSDB normen, waarbij de HG1A staat voor een ballistische bescherming tegen handvuurwapens in de kalibers 9×19 mm en .357 Magnum met normale munitie. Dit is een realistische beschermingswaarde tegen de meest voorkomende pistolen en revolvers bij misdadigers. De waarde KR1 is een snij- en steekwerende waarde en een bescherming tegen normale aanvallen met messen. Gezien het stijgend aantal aanvallen met messen is dit tevens een realistische beschermingswaarde. De waarde QD-PEP is een extra bescherming tegen de speciale stopkogels die gebruikt worden door veel politie diensten in Europa. De QD-PEP munitie is harder dan normale munitie en heeft tevens een groter boorvermogen dan normale munitie. Deze toevoeging is speciaal ingevoerd omdat zelfs sommige zwaardere soorten kogelwerende vesten de QD-PEP munitie niet kunnen stoppen.
 
 
De steken weerstand KR1 is gebaseerd op de Engels HOSDB 2007 normen waarin een aantal speciaal ontworpen mespunten worden gebruikt om het breed spectrum van mes aanvallen op politieagenten te repliceren. Deze bescherming is gebaseerd op een mes aanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van het mes niet meer dan 7 mm mag dringen door de vest en met een energie van 36 joule kan het punt niet dieper dan 20 mm dringen. Dit is een realistische bescherming tegen aanvallen met zakmessen, keukenmessen en dolken.
HGA-KR1 steek en kogelvrij vest tegen pistolen en messen

De HG1A-KR1 steek- en kogelwerende vesten bieden een ballistische bescherming tegen kogels uit pistolen en revolvers en is officieel gecertificeerd tegen de kalibers 9x19NATO en .357Magnum. Vooral de steekwerende bescherming KR1 is een vrij hoge en realistische bescherming tegen steekpartijen met de meest gebruikelijke messen, zoals keukenmessen, zakmessen en jachtmessen. Vooral deze hoge KR1 steekwerende bescherming tegen mesaanval is de reden om te kiezen voor de HG1A-KR1 beschermingswaarde.

Hoes kogelwerend vest Heracles te koop

Deze standaard Overt hoes Heracles kan als reserve hoes gebruikt worden voor bewakingsdiensten of veiligheidsdiensten of men kan hiermee een overt kogelwerende of steekwerende vest samenstellen met een beschermingswaarde naar keuze.