Full Coverage Aramid Turtleskin handschoen

Turtleskin Full Coverage Aramid handschoenen bieden een bescherming tegen messen , naalden en scherpe klauwen van dieren over de volledige oppervlakte van aan de vingertop tot aan de onderarm met een 3 “handschoen manchet. De toegevoegd coating biedt de beste combinatie van grote draagbaarheid en grip, snij- en naaldbescherming. Machine wasbaar.

Deze Full Coverage Aramide handschoenen zijn over de volledige oppervlakte prikwerend of naaldwerend. Deze Full Coverage Aramide handschoenen zijn gemaakt uit een dunne laag aramide  mengsel  over de volledige oppervlakte. Deze dunne laag aramide is zeer fijn geweven waardoor er naalden of andere kleine scherpe voorwerpen er moeilijk door gaan.   

Doordat deze Full Coverage Aramide handschoenen gemaakt zijn uit een dunne laag zijn ze vrij flexibel waardoor het gemakkelijk is om met de handschoenen aan gereedschap of fijne handelingen mee uit te voeren.

.

Geschikt voor:
• Dieren behandeling
• Scherpe afvalverwerking
• Laboratorium Onderzoek
• Houtbewerking
• Glas en metaalbewerking
• Medische en industriële afvalverwerking.
• Ziekenhuis of hotel Wasserij
• Radiologische materiaal behandeling.

 

De Full Coverage Aramide handschoenen zijn uitermate geschikt voor het behandelen van dieren zoals wilde katten of andere dieren met scherpe klauwen. De coating van deze handschoenen is niet giftig voor dieren.  De handschoen zijn in principe niet geschikt tegen het bijten van katten en honden. Hoewel de handschoenen enige bescherming bieden tegen de snijtanden, is het mogelijk dat de hoektanden van katten en honden door de handschoen kunnen gaan. Het typische Turtleskin materiaal is vrij dun, snij- en naaldwerend, vrij soepel maar de beet van een kat of hond zal altijd goed gevoeld worden, zelfs al gaan de tanden er niet door! De beet zal gevoeld worden als een kneep op de hand!

.

Goedkope werkhandschoenen of prikwerende handschoenen zijn vaak dik en gemaakt uit een gepreste vezelachtige structuur waarin de klauwen van katten kunnen vest komen te zitten. Bij het vangen van wilde katten kunnen de klauwen vast zitten in de handschoenen en deze kunnen afscheuren als de kat te geweldig spartelt. Bij deze Full Coverage Aramide handschoenen kunnen de klauwen niet vast komen te zitten in de handschoenen en beletten ze dat de kat kan gewond geraken aan haar klauwen tijdens het vangen.